Blogger Backgrounds

alang2 da jengok tu..follow lah yerp!!

Tuesday, August 13, 2013

yuhuu ! aeril !

wahh , this post sPecial tok Zati Zafrel a.k.a Izzati Izaryl , https://www.facebook.com/izatiezwa , haha . 
fyi , tym dye skull org pggil dia 'snorok' , haha .
Zati ! Mulai esok Aeril awk will ada kat tv for Cinta Jannah . hehe . sebenarnya tjuk dia 'Syurga Tanpa Bidadari' .
Waktu yg d'tnggu telah tiba . Tapi kita juz dpat tg0k 2 episod je ohh . Pasni kita tgok kat pkcik http://www.tonton.com.my je lha ye ! *cumetujalanyangade*

#Quote : "Cinta tidak boleh dipaksa, kadang-kadang cinta boleh datang dan pergi dengan sekelip mata.  Perlukah kita berbohong demi meraih cinta sejati? "

But why?why?him wif Nely ? Not you ? huhu , sedih ohh =/
pape pun Zati , start esok kte kne dok dPan tv dri kul 6:59 PM , hahah .
4 p'sediaan , pstikan sume kje t'gndala d'siaPkan , hewhew ;)


hero ~uuu~


pertengahan ~



rela kan ~ hoho ~

#di kesempatan ini , saya Nur 'Adilah binti Mohd Sukeri ingin memohon banyak-2 kemaafan darimu sejak kita kenal dolu-2 ^_-

len kaLi terJah Lagi

Friday, August 02, 2013

IMPIAN MEREKA =')

assalamualaikum pembuka kalam , 
kalami ilham daripada Ilahi .

salam ukhuwah fillah abadan abada .


AL-AZHAR !!!

Itu lha universiti yang sentiasa mnjadi impian empunya nama Nur 'Adilah bt Mohd Sukeri serta nnek dn usrati . Aku sangat berharap aku dapat ke sana suatu hari nanti . Aku harap aku dapat capai impian dn khendak org yg sgtt berharap pada aku .Moga AlLah memakbulkan permintaan ku apabila tiba mse nya suatu ketika nnti =') . Rabbi yassir wa la tu'assir , Rabbi tamim bil khair . Tujuan update post ny tuk share cite mnggu lpas , ibu ttbe tnye psal uni ny  :-.

Ibu : Kak , kak Atil tu ambek ape ?
Aku : Ntah lha bu .
Ibu : Dia universiti kat mne ? (means jordan 'o' mesir)
Aku : *hanya mnggeleng* dah lme akak tk contact kak Atil .

siyez , dah lme sgtt tk contact kak Atil . First n last p0n tyme raya wktu f2 tu dulu . Dua thun tlh pun brlalu . 
Mula-2 tu ase weird sbab ibu tnye scara spontan . and her jrg skett sbut psal bnde-2 ny . Tym tu mcam-2 feel ade . Shock ade , trharu ada , isau ade , tkott ade , debar pon , cuak skali gus msuk . hoho . Mna tk cuak kan klau kita tk dapat nk capai impian tuu .

#aku pon tktau knpe cre pnulisan aku hari ny agk kekok . mgkn sbb dh lme tk wat krgn kott , *hehe,kantoi*
 pejam celik permulaan 25 Ramdhan 1434 H telah pun kunjung .

mohon maaf ats segala kesalahan . Nukilan yg tah ke berapa .

len kaLi terJah Lagi

Saturday, July 06, 2013

buddyz ? ?

hey assalamualaikum semua , di petang-2 hari setelah selesai b'baringan , jom sokmo sme-2 kita segarkan mata pulak . . hehe , kpade yg akn mghdpi peperiksaan besar tk lme lgy tuh sedar-2kan lha diri tu ye , shuh-2 gi bce bku sne ! haha *bjet diri sndiri tk jeh* heh , 

okay b'blik pda title d' ats tuh , buddyz? why? okay , kat cni aku nk cite sal aku . kau rse bosan , blah je , aku tk undg p0n . haha , sukaty awk lha nk rse ape pon ye , hahaha *gelakjahat* . kay back Adilah . 

aku mmpunyai seorg kwan , dan aku rapat dgn dye start taun ny . baru-2 ny , bru? boleh tahan lha . aku ade cite kat dye sal sumone yg aku knal from alman tenet ny . n tkde yg plg nye dye ny kate yg muke sumone tu cam retis . asl nye , classmate aku lha yg tego dlu . hoho . pastu aku s0h lha kwan rpat aku ni usha , mule-2 dye kate tkde lha sgtt . ttbe blek nyh dye kate sebiji plak . hahaha , tau lha dye tu mmg pminat retis tu . siap snggup gi pwtc semata nk b'gmba ngan retis tuu . huhu , tGok lha dye punye profile pic tuh , gmba b'dua plak dye ltak . hailhaa , tktau lha ape nk jdi , hahah . wlau cmne pon dye . dye ttap kwan baek aku , heheh . 

nk dijadikan cerita , kwn rpat aku nyh suruh aku jdi buddyz kpda klon retis tuh , haha , ala-2 aizatabd wif his buddyz lha gamak nye , hahaha , hnye snyuman  mmpu ku berikan . ckup jauh mnyimpang tuh . mmg lha beza kmi cume 3 taun . tp klau boleh d'jauhkan lha dri jdi spt itu wlau sbnr hati b'hrap , hahhaha . hrap org-2 yg d'mksudkn dlm entry tk bce , muehehe , buat malu aku jeh .

dan malam tdi aku dah pgg kate-2 yg aku tkkan cerita 2 story dye kpde sesape . hoho , best jgak bile dpat explore ttg diri dye nyh . dye seorg yg sgtt baek , setia . rugi kpde kwn prmpn dye yg kcewa kan dye tuh . hoho . mgkn bkan jodh ,





last but not least , for u >> thanks 4 our p'knalan . mntak maaf if lyanan tu mcam hapeh je , sllu nye itu t'jdi when aku dh kehabisn idea , khbisan kata-2 , hehe , smile 4 no word =) senyuman mu indah =D

len kaLi terJah Lagi

Saturday, June 01, 2013

detik hati =')

assalamualaikum pmbuka kalam dri qalbu kali ini , tiba-2 hati ny t'detik nk post untuk kenalan =') . hurm , diri ini tumpang sedih tyme dngar berita tu . tiap kali solat hati mesti t'detik nk wat solat hajat sekali  n tiap kali tu jgak air mata mesti nk menitik , tp diri kena tahan .

ya Allah , permudahkanlah urusannya dan keluarganya , janganlah kau persulitkan . sesungguhnya , engkaulah sebaik-baik perancang ya Khaliq . shafakillah for her =') .

awak ,
hati kena kental !

dear pembace yang d'sayangi , mari kita menadah tapak tangan , berdoa bagi orang yang sedang memerangi kesakitan di sebuah hospital . n till now she stilL koma , tkde news lgy . teringat kata-2 ibu smalam , 'mungkin hari ny hari dia jd tolong lha , hari-2 esok kita tk jngka mne tau kita plak . buat baek kat org tk salah kan?' . bagi diri kita yg jauh ny , mgkn kita tk dpat nk sdekah yg zahir , cukup lha skdr doa yg d'pnjatkan =) . tk susah pon kan? take a few seconds je . 

'Ya Rabb , engkau sembuhkanlah ibu kepada rakan kami, Zareef yang sedang berperang dengan kesakitan . Aku berharap dengan kesakitan yang dialaminya kini menyedarkannya tentang keEsaanMu. sedarkanlah dia dlam keadaannya seperti sebelum dugaan ini menimpanya." setiap ujian yg d'alami oleh seseorang hamBa itu mempunyai hikmah tersendiri . setiap ujian itu juga datang supaya hambaNya semakin mndekati diriNya .

hurm , sdih bila tengok ape yg dye tweet . jelas t'pncar ksih seorg ank yg merindui ibunya . 
antara nya >> lapar..hmm , rindu masakan mama :'(

awak , , bce ny . .

>> terima kasih kepada awk yg turut b'doa , jazakumulLahhu khairan khathira . semoga Allah merahmati kamu semua =')
assaLamualaikum =) #ehh , lupe nk japgi izzue dh nak kwen , kak Nina ! redha je yeh . haha , barakalLahhu fikum =)

len kaLi terJah Lagi

Friday, April 26, 2013

Doa solat istikharah ! =)

hehehe , assalamualaikum ~
sdg dlm keasyikan melayari onak duri patah di fB , ttbe t'srmpak dgn sumthing yg b'mnfaAt pd sye dn juge awk mgkn bkn pd hari , tp pd hari yg mndtg =)


Ya Allah, saya memohonkan pilihan menurut pengetahuanMu dan memohonkan penetapan dengan kesuasaanMu juga saya memohonkan kurniaMu yang besar, sebab sesungguhnya Engkaulah yang Maha Mengetahui dan saya tidak mengetahui apa-apa. Engkau Maha Mengetahui segala yang ghaib. Ya Allah, jikalau di dalam ilmuMu bahawa urusan saya in baik untukku dalam agamaku, kehidupanku serta akibat urusanku, maka takdirkanlah untukku dan mudahkanlah serta berikanlah berkah kepadaku di dalamnya. Sebaliknya jikala di dalam ilmumu bahawa urusan ini buruk untukku, dalam agamaku, kehidupan serta akibat urusanku, maka jauhkanlah hal itu daripadaku dan jauhkanlah aku daripadanya serta takdirkanlah untukku yang baik-baik saja dimana saja adanya, kemudian puaskanlah hatiku dengan takdirMu itu.

Doa Solat Istikharah

Ya Allah, saya memohonkan pilihan menurut pengetahuanMu dan memohonkan penetapan dengan kesuasaanMu juga saya memohonkan kurniaMu yang besar, sebab sesungguhnya Engkaulah yang Maha Mengetahui dan saya tidak mengetahui apa-apa. Engkau Maha Mengetahui segala yang ghaib. Ya Allah, jikalau di dalam ilmuMu bahawa urusan saya in baik untukku dalam agamaku, kehidupanku serta akibat urusanku, maka takdirkanlah untukku dan mudahkanlah serta berikanlah berkah kepadaku di dalamnya. Sebaliknya jikala di dalam ilmumu bahawa urusan ini buruk untukku, dalam agamaku, kehidupan serta akibat urusanku, maka jauhkanlah hal itu daripadaku dan jauhkanlah aku daripadanya serta takdirkanlah untukku yang baik-baik saja dimana saja adanya, kemudian puaskanlah hatiku dengan takdirMu itu.
len kaLi terJah Lagi

Friday, March 22, 2013

imTihan =')

assaLamuaLaikum =)
 
 
imtihan teLah pun b'lalu pergi seminggu yg lalu ,, mnggu ny juz dpat krtas . wLau p0n tk dpat sume , tp syukur aLhamdulilLah pd p'muLaan ny tkde lgy yg gagaL , dan yg pLg pntg ! , sye dpt tmpuhi cbrn sum1 tuu 4 lulus dlm addmath , fzk n chemist .. PEACE !! \/ , hee =D , wLau p0n addmath ckup-2 mkn je lulus nye , tp dpat gak lpas cbrn tuh , hrap kau p0n dpat lpas cbrn aQ , A+ tau , hahaha .. kejam ke aQ ? tkde lha sgtt kan ? hehe .. aPe p0n gudluck 4 alL yg tnga tnggu result =)

 
 
hee ~ kay lha , dah tkde idEa mau bilang ape deyh , nk siaP-2 , satgi nk gerak bLek penang lak , hewhew ! =)
len kaLi terJah Lagi