Blogger Backgrounds

alang2 da jengok tu..follow lah yerp!!

Saturday, December 15, 2012

familiar ^_^


 
assalamualaikum , selamat sejahtera =)

hurm , ape kene dgn tjuk tuh? ape kena beb? haha ,, haa ! td ade sorg hmba AlLah yg tdk d'knali b'kate begitu pd sye . hurm , hari ni sye pegy follow ibu ngan ayh cri barang basah kat kuala selangor .

 
motif kami pegy cri brg-2 nyh sume adlh >>>>>>>>>>>>>>>> untk buat STEAMBOAT .. hee ~ sje je besa kan , pdhl dila tk mnat pon mskn ala-2 barat nyh ..
 
^^^
 
tyme tnga mncri brg-2 tuh , ttbe sye terase yg sye skett ,, huu ,, boleyh plak rse-2 kan ,, haha .. tp siyez sye rase cam dada nyh t'cucuk-2 , dila pon ckp lha kat ayh ngan ibu saye rase skett , b'mula lha dialog  psal nyh >>>
 
 
sorry , sye mlz nk cite , bia sye je yg tau .. mlz nk heboh-2 ..
hurm , blek tuh sye trus pegi kedai kat medan btp . sye pegi agrobazaar , then tym nk byr tuh ayh tgglkn sye ngan duet kat situ .. smbil-2 akq tuh tnga kire-2 b'lku lha dialog d'antare kmi ..
 
unk : awk , sekolah cni ea ?
sya : eh , tk lha . sekolah samer .
unk : siyez ke ? awk sekolah agama rawang ?
sya : a'ah , sya sekolah situ lha . npe ? knal sye ke ?
unk : tak , tp mcm familiar .
sya : haha ..
unk : awk fom bpe ?
sya : fom3 .
unk : fom3?
sya : hurm ! fom3 nk msuk fom4 .
unk : ouh , *smbl hulur brg*
sya : terime kseh ye .
unk : hurm , gudluck ambek result .
sya : okay ! terime kseh =)
~the end ~
 
huhu , smpy situ je yg smpt d'bualkan dgn akq tuh . huhu .. tk boleh lme-2 sbb ayh mnunggu dkt kete . wlaupun skjp tp b'mkne kan ? sbb ape sye kate gituh ,, sbb .. walaupun hnye bberape saat jeh p'bualn tuh tp dila dpt sorg kwn baru ..  tp , bile ingt-2 blek muke akq tuh , mcm familiar jgak .hehe , muke akq tuh mcam .. kq aisyah azhar! .. x-kkq dom sya .. tp bukan dye lha .. huhu .. biase lha tuh kan , sbb sye slalu dnga org kate begini >>>

Ada 7 manusia berwajah seakan-akan sama di dunia

haha , pape pon , sye rase sgtt-2 b'syukur dgn p'temuan td tuh , hee =D .. hurm , kay lha smpy sini dulu ye , sye nk nonton idola kecil dulu , hee , tata . assalamualaikum ~
 #sory , smpy pnghujung bru jmpe main cite , hee =D biase lha tuh kan nk trik pmbce ke bwh .. maaf ye =)

len kaLi terJah Lagi

Thursday, December 13, 2012

cinta sejati !

Cinta itu fitrah bgy mnusia . Semua mnusia mncintai right ? tipu lha kLau ade yg menafikan itu . Tidak salah jika kita mncintai . tapi , cukuplah sekadar sbgy saudara sesama islam bgy yg mncntai bukn muhrim . Janganlah sampai kita lupa kepada Sang Pencipta ='D . Saye t'jmpe ayt ini ketika b'jLan di muka buku td >>Jika Allah boleh menjadikan kita JATUH CINTA pada pandangan PERTAMA, maka Allah juga mampu menjadikan kita memBENCI seseorang dalam sekelip mata . Justeru, MENGAPA kita terlalu mengAGUNGkan cinta itu yang HAKIKATnya bukan milik kita, tetapi MILIK MUTLAK ALLAH. =')
 
 
#sye bosan so, ini sekadar perkongsian =') jika ade yg salah maka tegurlah -_^
 

len kaLi terJah Lagi

tidakK ! apekah petande itu ?




assalamualaikum , selamat petang.

pgy td bngun dgn ksedihn , sdeyh ? sbb ape ? mlam td , diLa mmpi dila kat samtkKb ,, ape kah petande itu ? org kate mmpi p'mainan tido je kan ,, hrap-2 betul andaian itu , aminn .. sye tkde plak buat solat istikharah lgy stkt nih , cmne sye boleh dpat mmpi tu plak ,, huu , terus mghntui fikirn ,, n dLm mmpi tu part akher-2 tu dila blek asrama samer , mcm ari tu adLh hari t'akher dila kat situ .. ape-2 pon hrap sgtt itu hnye p'mainan tido .. tp hati dila mmg kuat selalu mngatakn dila tkkan berada kat situ lgy ,, eh ,, ade yg mngglakkn dila ke sane ,, smpy nye hati mu .. *t'nyanyi plak* haha , nk pndh MT , maahad tahfiz tuh ,, hurm ,, sukaty mu le , hnye mmpu mndoakn yg t'baek .. hurm , mgkn ade hikmah d'sEbalik kejadian , ye , saye percaye akn itu! kite kena redha ape pon yg happen kan ? hurm , okay lha ibu suda mnyeru untk mnggoreng kan ape-2 untk adeq-2 ,, tata .. assaLamuaLaikum =) huu , now , dye tnga jd zombi mntk roti , mntk penampo betull . ish ! hahha

len kaLi terJah Lagi

Tuesday, November 13, 2012

saLam maaL hijrah !!

assaLamuaLaikum ,, mmndg kan nadi msih b'denyut ,, internet pon msih d'beri laluan ,, jd sye ingin mengucap kan saLam maaL hijrah to alL musLim yg msih berada di dunia ini mahu pun d'akhirat sana ..
dah nk msok taun bru ,, so ,, mzty lha kene ade azam baru kan ? haa ,, ape azam awk ? azam sye ,, hnye berada d'hati , tk terucap olah kata - kata ,, haha ,, dn tk tertype d'blog nih ..*kay ,, merepek sudaa*

azam awak ? *jwabdLamhatyjeye*

yeah ! itu yg amatlah penting ..

kay ,, untuk kamu ,, jge diri baek-2 ,, jgn skett-2kan diri daa ,, jge solat ,,
taun dpan belajar leklok tau ,, jgn nkaL-2 daa n ubh perangai ,, tok bidadari awk jgak ..


>> smiLe always ..
#no more "just forget him :) even its hard" ,, its now be "just rememBer him :) even its easy" hahha ..

jangan lupe bace doa ni >>>

doa akHer tahun duLu ye ,, bace seBelum maghRib,,


    
then ,, barulah awaL tahun , bace selepas msuk wktu mghriB

hehe .. sekadar perkongsian dn peringatan buat sahabat-2 yg mmbce ,, =)
Kbye ! nk msok tido ,, gudnytE ! bad dReam ;) HAHA *gelakjahat

#sbLum tido jgn lupe amBek wuduk ,, bce doa tido ...



psstt ,, senyum tyme tido tuh ,, maaF kan kesalahan org laen ,, juge tok diri ini  .. 
~ assaLamuaLaikum ~


len kaLi terJah Lagi

ShaFakalLah ya aKhi =) smiLe aLways ,, insha-AlLah u'lL bE okay . .

hui ,, assaLamuaLaikum readers ,, comeL-2 belaka rinih ye ,, hehe ,, aLhamdulilLah akhernya mncuL jgak ,, seteLah setengah jam tnggu dye loading ,, akhernye ,, tu lha bak kate org ,, berkat kesaBaran ,, =)
today nk cite psL kwan lgy ,, 'SETIA' msty perasan ann ,, HAHA ,, dis alL hapPen sbB kte rndu sgtt-2 kat kwan-2 ,, huhu ,, especialLy yg sme sek. rendah dLu ,, ade yg da lost contact ,, kat reVo pon ,, especialLy Sya*** ,, heh , jgn pk laen ,, *itu perempuan taw* ,, hurm ,, pgy td dpat mseJ dri someonE psaL sumone ,, hurm ,, bwah ni bce lha , sye copy .. ^_^

" Salam. Dila, dia sakit. Dia kata kat kita aritu dia pegi main futsal. 
Esoknya,dia sakit kat pinggang n bdn.
 Tetiba mlm smlm dia kata dia x leh gerak. 
Pagi ni kita tefon dia dgr suara mcm sakit sbb dgr dia batuk2. 
Kita rasa mcm btl je,sbb kita mesej,dia x bls2. "
~ txt nih dri sumone yg lgy rpat ngan dye a.k.a bidadaRi ~

spt ini kah dye ,, whai sahabatku ?? mungkin lha ..

shaFakalLah untuk dye *sbbdyelky* ,, sbgy kwan aq juz hRap kau okay-2 jeh ,, wLaupon kau selaLu ckap " lek sudaa " , but anything can happen in a twinkling of an eye .. byk-2 kan berEhat .. bdan tu tk biase bermain ,, skLy pegi normal lha jd cmtuh ,, dLu kau selalu perli aq " budak sukan camtu arh " ,, cehh ,, skrg sape yg kene ? tnye bLek diri sndiri tuh , haha *gelakkejamjap* ,, mmg aq kejam kan bak kate kau .. hehe ..

ni aq share doa buat sahaBat ku yg nakaL nih , hehe , tejumpe tyme tnga bce buku adeq td ,,



moge d'makbulkan =)

^^^
^^

Ya Allah...
Panjangkanlah umur sahabatku. Kurniakanlah kesihatan yang baik padanya,
terangi hatinya dengan nur pancaran iman. Tetapkanlah hatinya, perluaskanlah rezekinya, 
dekatkanlah hatinya kepada kebaikan, jauhkanlah hatinya pada kejahatan, tunaikanlahh
 hajatnya baik hajat dalam agama, dunia dan akhirat ......

Ya Muhaimin...
Jika dia jatuh hati izinkanlah dia menyentuh hati seseorang yang hatinya 
tertaut pada-Mu agar tidak terjatuh dia dalam jurang cinta nafsu ...
Jagalah hatinya agar tidak berpaling daripada melabuhkan hatinya pada-Mu.
Jika dia rindu, rindukanlah dia pada seseorang yang merindui syahid di jalan-Mu.

Ya Allah...
Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang
menyeru manusia ke jalan-Mu.. jika kau halalkan aku merindui sahabatku,
janganlah aku melampaui batas sehingga melupakan daku pada cinta hakiki,
rindu abadi dan kasih sejati hanya untuk-Mu.

Ya Allah...
kurniakanlah sahabatku kesenangan, ketenangan, kecemerlangan dan hidayah dari-Mu dalam
menempuh cabaran serta liku - liku hidupdi dunia dan di akhirat kelak ... insya - Allah
Yakinlah segala nikmat yang diperolehi itu datangnya dari Allah SWT.
Walaupun sedikit apakan lagi banyak kita hendaklah sedar semuanya dari Allah SWT.
" Ya Allah, Jadikan seluruhn perbuatan kami amal soleh dan jadikanlah perbuatan itu semata - 
mata untuk mencapai redha-Mu dan bukan mencari keredhaan orang lain "


hurm ,, amaLakan lha sesape yg sudi bce bLog buruk nih ,, setakat ni sume sahabat ku dah ade psgn ,, kankankan ? sorg je tk ,, aLhamdulillah iman mseh kuat di dada ,, chaiyok lha ye ! mogE kamu mndpat istEri yang solehah ,,insha-AlLah ,, impian mu bukan ? heh ,, aQ tau da ..tk aBz ngan pet dye ,, tkpe ,, bak kata -yana ,, haiwan kesukaan naBi tu ,, abu hurairah juge ,, kay-2 ,, d'sbBkan aQ tk suke ngan dye tuh ,, da kne dnga ceramah kwan aq tuh ,, kay ,, sye terime nasi-heart awk tuh .. tenkiu ye =)

senyum lha waLaupun kmu berada di daLam kesakitan ,, bak kata awak ..


abg awk pLak >.<


senyum >> sedekah >> awet muda >> kemesraan >> pengikat sahabat >> penambah kasih >> pengiktirafan >> pemanis wajah >> menambah kecantikan >> membawa kebaikan ..
peLu d'+ roh keikhlasan ,, senyum yg ikhLas adaLah senyum kerena AlLah =)

len kaLi terJah Lagi

Monday, November 12, 2012

ukhuwah terjaLin kembaLi =)

 ~ assaLamuaLaikum pemBuka bicara ~
  (= kite muLekn bacaan dgn aLhamdulilLah =)

huu ,, aLhamdulilLah dye da okay ngan saye ,, but now rsE malu lak ngan dye coz adE 2 org tnye dyE psaL mndE tu ,, atoii ,, haha ,, tkpe lha ,, maLu tp mahu ,, nk wat acano ,, tkdir mnntukn segaLanye ,, tnx ats budi kaLian yg mndoakn tErbaek tok kmi ,, huhu ,, tnx jgak dah dnga luahan aty nih ... hehe ,, jasa kaLIan ttap dikenang ,, tk akn ku lupe =) aLhamdulilLah ..

^^^
^^
^


alhamdulillah =) 

thanked to AlLah =D

segala puji - pujian bgy AlLAh ^_^

aLhamdulillah ^^"

^^^
^^
^

huu , 4 skLy gus , syukur sgtt-2 , inilah jd nye biLe aty da terlmpau gEmbire , inshaAlLah aQ tkkan wat dah , nk jnji tkleyh mnusia sLalu alpa kan ? kay , maaf yep ?? kte 0-0 keyh ?? hehe , muLe kwn bLek "saLam pErkenalAn =)" .. *moge ukhuwah kite berkekaLan untiL jannah ..


ingat nih ,, antara pesahabatan dn keEgoan ,, *syaitan berada d'tngah-tnghnye*


4 ur future wife ,, nah >>



hee ,, daa ,, assaLamuaLaikum ,,
 #akhEr kaLam# ~ tsBih kifarah wa surah aL'asR ~

len kaLi terJah Lagi

Sunday, November 11, 2012

for whose yg dah rmpas dye tu ,, tnx sgtt-2 ,, jge dye baek-2 ,, lgy-2 aty dye ,, n awk pon da mngaku dye rapat ngan awk ,, Kbye ! wish u luck !! ..

cc : for you yg *ygterasedyelhakott*

# just forget him :) even its hard !! * thanks daya

len kaLi terJah Lagi

Saturday, November 10, 2012

RINDU KE ?? HUHU

assaLamuaLaikum readers ~

msuk arinih da ary ke-5 berturut -turut aQ mmpi situation aq kat samer ,,
mLam td mmpi perang mulut ngan qiah psaL bju sekolah ,, ntah plik-2 jeh ,,
yg aq ingt ,, tyme tuh tk ingt lak ade event ape ,, tp aq kne pky kaen putih lha ,,
  dLam kaen putih tu aq kne pky kaen merah ,, then aq sje je match kan kaen tuh ngan bju sekolah aq ,,
mne lha tau kontra enn ,,
 tyme tu yg aq ingt izzati adeq dorm aq pggkn kaen merah ,, bLqis lak pggkn kaen putih ,,
pastu ,, tyme tu qiah bru keluar dri dorm ,, then dye kate bju putih tu jrg , then start lha kmi prang-2 mulut ,, ttBe aq t'jge ,, 

huhu ,,, sblum ni mmpi bLek asrama lmbt lha ,, ttbe t'nmpk lak ketua warden ,, tmbh cuak jeh ,,
yg smLm phye smLm ,, mmpi ,, tyme tu aq dok dLam kLas ,, ttbe ibu ngan ayh dtg bwk mknn ,, pastu ,, aq mntk keluar then kitorg mkn kat luar kLas tuh je ,, ats lntai je kott ,, bersiLa lgy ,, haha ,, mcm wktu mlawt jeh pdhL tk pon ,, tyme tu lha waktu PNP ,, tp tkde che'gu msok pon ,, da lps PMR lha kate kan ,,
then ,, da mkn-2 ,, ibu ngan ayh bLek .. aBz je wktu sekolah ttBe nmpk kelibat kete wrne merah ,, dLam haty "eh pelik ,, asL ttBe ibu ngan ayh yg jmput nih" , hahah ..

setelah berturut - turut mmpi ,, situation mzty kat samer ,, so ,, concLusion yg aq da buat ,, mungkin aq RINDU samer agk nye ,, hurm ;-(

#TU LHA DULU BUKAN MAEN TAK SUKE ,, TTBE "RINDU" PLAK .. HUHU

len kaLi terJah Lagi

Thursday, November 08, 2012

ingat lgy ,, huu

>> ingat lgy ta vid nih ?? kau cdg nk wat nmE dye "VIDEO KITA" ,, sbb kau kate kau yg wat vid nih tok kiTe ,, thEn aQ lak bgy nme dye "OUR MOMENT" ,, sbb aQ kate nme yg kau bgy tuh tk sdap ,, hehe ,, sorry ,, tp ,, kau ikut jeh ape yg aQ cdg ,, tnx kwan =) *but now sume tuh sume jd kenangan jeh,,




>> vid nih pLak ,, aq ingt gi tyme tu kau merajuk ngan aQ ,, 4 the 1st tyme *** mrjuk ngan aQ ,, haha .. kau mrah aQ ,, "come sgtt lha kucing tuh" ,,
haha ,,, sorry-2 .. aQ pon tk tgok smpy aBz ,, mne nk tau .. tu lha ,, len kLy men bgy jeh .. haha mmaF yurk =)

len kaLi terJah Lagi

TERIMA KASIH =) la'lLa nahnu 'lL bE bezfRenz unTil janNah ,,,

Berterime kasihlah pada orang 
yang telah melukai hatimu ,,, kerana
 dia telah membuat haimu kuat ,,,
Berterime kasihlah pada orang yang telah 
menipumu ,,, kerana dia membuat hidupmu jadi 
bijaksana ,,,
Berterime kasihlah pada orang yang membencimu ,,, kerana 
dialah yang mengasah ketegaranmu ...
Dan berterime kasihlah pada orang yang menyayangimu ,,, kerana 
itulah anugerah terindah dalam kehidupanmu ,,,
belajarlah memaafkan orang jika ingin dimaaFkan ,,,
belajarlah menghormati jika ingin dihormati ,,,
belajarlah memahami jika ingin difahami  ,,,
belajarlah menyayangi jika ingin disayangi ,,,
belajarlah menghargai jika ingin dihargai ,,,
belajarlah menyenangi jika ingin disenangi ,,,

Tidak mudah memaaFkan ketika DIBENCI dan DIHINA ,,,
Tetapi ketahuilah dengan kemaafan itu
hati akan menjadi ikhlas ,,,
Luka terdalam adalah yang tak terlihat
oleh MATA ,,,
Kesedihan terdalam adalah yang tak terucap 
oleh KATA-KATA ,,,

-Antara banyak - banyak golongan ahli neraka ialah ,,,
mereka yang memutuskan SILA  SILLATURRAHIM ,,,

                                 amik lah Teros !!!                                            simpan arh !!!
                                                                                                     wat kenangan ,,,
                                 =P = Ikhlas 
                             hehe ....

len kaLi terJah Lagi